Tura podzemnim Beogradom

Cena aranžmana:
900,00 din
Termini:
Sreda: 17:30; Subota: 14:30; Nedelja: 11:30
Aranžman uključuje:
Ulaz u 5 lokaliteta, vinsko posluženje i usluge profesionalnog vodiča.
Napomena:
Cena 900 dinara

Mesto polaska ture - Gračanička 11 ispred agencije Eurojet
+381 11 3284 383 +381 11 3284 393
Rezervacije su obavazne, najmanje jedan dan unapred.
Aranžman ne uključuje:

Šetnja podzemnim Beogradom otkriće vam njegove najskrivenije tajne! Bogatu istoriju grada kriju pećine, lagumi, zazidane reke, tuneli, bunkeri i brojne građevine koje su rušili i stvarali narodi naseljavani tokom vekova.

Sreda: 17:30
Subota: 14:30
Nedelja: 11:30

*Napomena: 
Ovi termini se odnose na ture na srpskom jeziku.


 
Podzemlje priča legendu o Beogradu iz rimskog, austrijskog, turskog i srpskog perioda od kojih svaki nosi autentičnu draž. Tura počinje posetom Rimskoj dvorani u kojoj se nalaze temelji glavne kapije rimske tvrđave iz 2.veka. Bunker iz vremena Informbiroa, otkriva špijunske tajne i političke igre predsednika Tita između velikih sila nakon Drugog svetskog rata. Ruta se nastavlja u velikom barutnom magacinu čiji zidovi pričaju priče o odbrani hrišćanske Evrope od Turaka. Ovaj magacin je sada rimski lapidarijum u kome se čuvaju sarkofazi, nadgrobni spomenici i žrtvenici sa teritorije cele Srbije. Završna tačka ture je vinski lagum koji odiše vremenom oslobođenja Srbije od Turske vlasti. Idealan način za završetak ture je upravo uživanje u degustciji vina. Poseta ovim lokalitetima oslikava neobičnu istroriju Beograda, različite ljudske sudbine i legende, kao i enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture..
 


 
Da li ste već bili na turi podzemnim Beogradom? Odvojite trenutak da napišete recenziju na Tripadvisoru. Ocenite nas, izrazite svoje mišljenje i pomozite drugima u donošenju prave odluke.
 

Pogledajte još fotografija na našojGo2 Serbia Facebook stranastranici.